Algemene Voorwaarden

Minder avontuurlijk om te lezen, maar wel zo belangrijk om goed voorbereid te boeken en op reis te gaan.

1. Inleiding

Avontuurinzweden.nl is een onderdeel van Hovra Vandrarhem AB, gevestigd in Zweden (org. nr. 559422-6572, VAT nr. SE559422657201), en opgezet om voordelig avontuurlijke reizen in Zweden te verzorgen voor publiek in Nederland en België.

We kenmerken ons door onze flexibiliteit in de kleinschalige groepsreizen, teambuildings en workations. Wij vinden dat er voor iedereen een passende reis gemaakt kan worden, ongeacht ervaring, leeftijd en budget.

2. Boeken

Op maat
Via onze website kun je een reis op maat aanvragen. We kijken dan samen naar jullie wensen en de mogelijkheden die we kunnen bieden. Contact kan telefonisch, via de mail of via een online vergadering. Er wordt een voorlopig programma doorgesproken en wij doen een globale prijsopgave. Bij een voorlopig akkoord krijg je binnen een aantal werkdagen een prijsopgave met daarin de definitieve prijs.

Aanbieding
Regelmatig bieden we een vooraf samengestelde reis aan voor een scherpe prijs. Je kunt je voor deze reis direct aanmelden door het formulier op de website te gebruiken, te mailen of te bellen. Na aanmelding ontvang je van ons verdere informatie over de details van de reis en bijvoorbeeld een paklijst.

3. Betalingen

Na aanmelding voor een reis volgt binnen een aantal werkdagen de factuur met daarop de volledige reissom. Binnen 14 dagen dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom voldaan te zijn.

Het restant dient uiterlijk 30 dagen voor de aanvang van de reis betaald te zijn. Bij reizen die korter dan 30 dagen voor aanvang geboekt worden zal het gehele bedrag zo spoedig mogelijk betaald worden.

Betalingen worden overgemaakt naar het op de factuur vermelde rekeningnummer.

4. Annuleringen / wijzigingen

Bij annulering door de reiziger gelden de volgende termijnen en is de reiziger het volgende verschuldigd:
a. Tot 30 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de totale reissom)
b. Tussen 30 dagen en 14 dagen voor vertrek: 50% van de totale reissom
c. Tussen 14 dagen voor vertrek en aanvang van de reis: 75% van de totale reissom
d. Bij annulering op de dag van aanvang van de reis of later: de gehele reissom

Als de reiziger niet kan deelnemen aan de reis kan deze zorgen voor een vervanger die in zijn of haar plaats gaat. Hier gelden dan geen annuleringskosten zoals genoemd in de vorige alinea, de administratiekosten hiervoor zijn €25. Hou er rekening mee dat avontuurinzweden.nl niet verantwoordelijk is voor het reisdeel naar- en van Zweden. Je dient dus zelf zorgt te dragen voor de vlucht, boot of andere reismogelijkheid.

Voor sommige reizen geldt een minimum aantal deelnemers. Als dit het geval is staat dit duidelijk vermeld bij de reisinformatie op de website. Annulering van onze zijde kan plaatsvinden wanneer het minimum aantal deelnemers niet voor een bepaalde datum is behaald. Dit is vaak 14 dagen voor aanvang van de reis, maar kan in sommige gevallen ook anders zijn, zoals vermeld bij de informatie voor die specifieke reis. De reiziger kan in overleg met ons kijken naar een alternatief, of krijgt de reeds betaalde reissom terug.

5. Uitvoering van de reis

Zorg ervoor dat je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt. Deze is niet alleen nodig voor je eventuele vliegreis, maar je moet je ook tijdens je verblijf in Zweden kunnen legitimeren als dit nodig is.

Het is raadzaam om bij je verzekering een European Health Insurance Card (EHIC) aan te vragen. Mocht je onverhoopt een (huis)arts moeten bezoeken dan verloopt dit proces een stuk soepeler wanneer je dit verzekeringsbewijs kunt tonen.

Het hebben van een reisverzekering stellen wij als voorwaarde voor deelname aan onze reizen.

Vanwege de kleinschalige en prijsbewuste opzet van avontuurinzweden.nl bieden wij geen vluchten of andere manieren van reizen naar Zweden of terug naar Nederland aan. Het is dus aan de reiziger zelf om dit vervoer te regelen.

Voor veel reizen hebben we een shuttle service van- en naar de luchthaven Stockholm Arlanda. Hier stopt ook de internationale trein. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om op de afgesproken tijd te verschijnen bij het afgesproken afhaalpunt. Bij een vertraging van meer dan 2 uur komen de extra kosten voor transport naar de vakantielocatie voor rekening van de reiziger. Vertraging moet zo spoedig mogelijk gemeld worden via het telefoonnummer wat vermeld is in de reisbescheiden.

Dieetwensen en allergieën: voor aanvang van de reis stelt de reiziger eventuele dieetwensen en allergieën bekend bij ons.

Als door omstandigheden een deel van de reis niet zoals gepland uitgevoerd kan worden wordt in samenspraak met de reiziger gekeken naar een passend alternatief. Mocht dit niet mogelijk zijn dan heeft de reiziger recht op een evenredige prijsvermindering.

6. Klachten

Mocht (een deel van) de reis niet zijn wat je er van verwacht had, meldt dit dan direct bij ons. We kunnen dan ter plekke een oplossing verzorgen zodat je weer tevreden verder kunt.