activiteiten

Meerdaagse teambuilding in Zweden: de 4 beste activiteiten

De behoefte van bedrijven aan teambuildings is na de coronacrisis groter dan ooit. Waar we massaal zijn gaan inzien dat veel werk niet plaats- of tijdgebonden hoeft te zijn (denk aan thuiswerken en workations), is er ook duidelijk geworden hoe belangrijk goede communicatie, vertrouwen en verbinding binnen een team zijn. Het grootste gedeelte van de organisaties en bedrijven zijn intussen weer meer werk op een vaste werklocatie gaan uitvoeren of hebben gekozen voor een hybride vorm van werken. Dit legt meer vrijheid bij de werknemers en zorgt vaak voor meer balans tussen werk en privé, maar zorgt er ook voor dat je als werkgever meer zult moeten nadenken over je leiderschap en hoe je de prestaties van je team kunt maximaliseren. Hiervoor kan het nodig zijn om korte tijd de focus te verleggen van het eindproduct naar het teamproces.

Met een meerdaagse teambuilding in Zweden omringd door adembenemende natuur ontstaat er op een positieve manier een hechter team. Misschien wel het meest relevant is de professionele begeleiding, waarbij er gekeken wordt naar de doelen en behoeften van het team. Toch zijn ook de vorm en de middelen (lees: de activiteiten) van groot belang om een ontspannen sfeer te creëren die bijdraagt aan de teambuilding.

Welke vier activiteiten zijn geschikt voor een teambuilding in Zweden

Hieronder vind je een kleine greep uit de activiteiten die deel uit kunnen maken van jouw teambuilding. Uiteraard staan hier mijn persoonlijke favorieten bij, maar niet elke activiteit zal geschikt zijn voor elk seizoen of aansluiten bij de behoeften van elk team. Neem daarom altijd contact met ons op voor een teambuilding op maat.

1. Sneeuwschoenwandeling

De winter in Zweden is anders dan in Nederland. Het voor velen onbekende weerstype maakt juist dit seizoen uiterst geschikt voor een teambuilding, want iedereen is wel op enige manier iets uit de comfort zone. Het vergt de juiste voorbereiding, die al ver voor aankomst op de locatie begint met een door ons opgestelde paklijst, specifiek voor jouw team en het gekozen programma. De sneeuwschoenwandeling is een vrij laagdrempelig onderdeel waarbij ervaring vooraf niet benodigd is. Saai? Nee hoor. Het team kan tijdens deze activiteit de omgeving, elkaar op een ontspannen wijze beter leren kennen door middel van diverse opdrachten en oefeningen onderweg. Ook het Zweedse begrip ‘fika komt in deze wandeling aan bod. Een sneeuwschoenwandeling is bij uitstek geschikt om aan het begin van de teambuilding in te plannen, maar zal ook zeker als afsluitende activiteit zeer waardevol zijn. Vind jouw teambuilding niet plaats in de winter? Geen probleem: deze wandeling is gemakkelijk te vervangen voor een hike in een sneeuwloos seizoen.

Sneeuwschoenwandelen Zweden

2. Hoogteparcours

Een hecht team wordt gevormd door gezamenlijke ervaringen en het maken van gezamenlijke herinneringen. Deze herinneringen blijven beter hangen en hebben een sterker effect op het team wanneer er spanning en sensatie bij komt kijken. Het is daarom dat ik van mening ben dat het doen van een hoogteparcours in de natuur van Zweden een must-do is voor elke teambuilding. Ook aan deze activiteit kunnen aanvullende opdrachten gekoppeld worden die betrekking hebben op samenwerking, leiderschap of communicatie.

3. Koken op vuur

Er is niets dat verbroedert zoals samen eten. Toch? Fout. Samen je eigen maaltijd bedenken en daarna bereiden op zelfgemaakt vuur, dát brengt een groep nader tot elkaar. Terug naar de basis van de voedselbereiding, waarbij teamleden gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van het proces. Deze activiteit is mijn favoriet, en niet alleen omdat er doorgaans veel en lekker eten bij komt kijken. Het is een onderdeel waarbij de creativiteit van teamleden tot uiting komt, er taken verdeeld moeten worden en het vragen en ontvangen van hulp een grote rol speelt. Het is veelzijdig en zal met elk team en in elk seizoen andere uitdagingen en inzichten met zich meebrengen. Moet koken op vuur per definitie met grote stukken vlees op een grillplaat? Nee hoor, je kunt ook fantastische vegetarische of veganistische gerechten bereiden met je team. Geen enkel probleem.

Teambuilding Zweden

4. Raften op de rivier

Wie het over teambuilding heeft, heeft het over communicatie, leiderschap en vertrouwen. Niet altijd in die volgorde overigens. Deze aspecten kun je naar boven brengen door je als groep in een bootje over te geven aan de stroming van de rivier. Iedereen heeft een peddel, maar of, wanneer en hoe je deze gebruikt zal toch echt een kwestie van teamwork moeten zijn om jullie gezamenlijke doel te bereiken. Behalve een verhoogde hartslag en een nat pak staat deze activiteit ook garant voor een goede dosis plezier. Terugkomend op het eerdergenoemde Zweedse klimaat zul je begrijpen dat dit een activiteit is die niet het gehele jaar beschikbaar is.

Het moge duidelijk zijn dat er meer dan voldoende activiteiten voorhanden zijn voor een meerdaagse teambuilding in Zweden voor jouw team. Zoals eerder gezegd, zijn activiteiten slechts middelen om het doel van de teambuilding te behalen. Jij en jouw team maken het verschil. Samen maken we voor elk team een passend plan en zorgen we voor een onvergetelijke ervaring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment